Om bokbussen

Språk

Välkommen till bokbussen

En get står i entrén till bokbussen. I bakgrunden syns en i personalen.

Bokbussen besöker hela kommunen och har funnits sedan tidigt 60-tal. Vi möts på gårdar, tätorter och skolor. Tillsammans vill vi bygga för framtiden med hållbara, återkommande möten.

I bussen finns cirka 1200 titlar. Förutom böcker i text och ljud har vi också facktidskrifter, intressanta biografier och en hel del bild- och kapitelböcker för lästränng och inspiration för hela familjen. Vi har även gratis utlån av DVD-filmer. Vi eftersträvar att uppfylla dina önskningar och frågor. Kom gärna med förslag, exempelvis om nya hållplatser. 

Beställ på nätet - hämta i bokussen

Du kan reservera böcker dygnet runt via vår katalog på nätet och hämta på bussen. Böckerna hamnar på väntehyllan på Kramfors bibilotek och körs ut vid din tur. Du kan även hämta dem tidigare på Kramfors bibliotek när du fått meddelande eller sms.

Bokbussen

Sedan 2020 har Kramfors en ny bokbuss. Den är större än den förra bussen, och har teknisk utrustning som gör det möjligt att erbjuda en mer varierad service till bussens besökare. Bland annat finns självutlåningsapparat och tillgång till skrivare och scanner. Längst bak i bussen finns en lyft som stöd för den som har svårt att gå i trappen. Lyften kan också fungera som en scen. Bussen har även Wifi och projektorskärm, vilket ökar möjligheterna för att ordna evenemang på bussen.

Bussens design är framtagen av två konstnärer och kulturpedagoger, Frida Hammar och Jill Blomqvist, i samarbete med elever på Grämesteskolan och Nylandsskolan. Inuti bussen finns insiprerande citat från barn och vuxna som intervjuats om sina tankar kring bokbussen, böcker och läsande. 

 

Välkommen ombord! 

»Bokbussen på Facebook

»Bokbussens blogg

 

Sidansvarig: Joakim Björnberg

 

Senast uppdaterad 2020-11-04