Databaser & släktforskning

Språk

Databaser och släktforskning

Samling med äldre bilder. En bild har plockats fram och lagts i förgrunden. Den föreställer en man i uniform.

 

»Alex författarlexikon

Författarlexikonet innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen. Alla typer av författare finns med. Här finns klassiker och nobelpristagare men också våra dagars populära bästsäljare, barn- och ungdomsboksförfattare etc. Nu finns även en app att ladda ner till surfplatta eller mobil. Författarlexikonet är på svenska med 5000 svenska och utländska författare.

Logga in med ditt lånekortsnummer hemifrån eller på biblioteket.

 

»Bibblan guidar

Bibblan guidar är en samling med databaser och andra webbplatser som innehåller mycket fakta och information. Alla resurser i Bibblan guidar har valts ut och granskats av bibliotekarier på svenska folkbibliotek. Bibblan guidar innehåller ca 700 källor som kontinuerligt kontrolleras och uppdateras.

 

»Riksarkivet

Här finns dokument från medeltiden och framåt, såväl från myndigheter, organisationer som enskilda.

 

Databaser och program som du kan nå via biblioteket

På Kramfors bibliotek finns en släktforskardator som du kan låna. På den kan du komma åt resurserna som står här nedanför.

 

ArkivDigital

Bildarkiv som innehåller digitala bilder av de svenska kyrkböckerna och domböckernas bouppteckningar. Arkiv Digital har filmat om kyrkböckerna i färg.

För att kunna använda ArkivDigital behöver du registrera dig som användare på ArkivDigitals hemsida.

 

Födda - Vigda - Döda i Ådalen

Information om personer som är födda, vigda eller döda i 17 församlingar från tre kommuner i Västernorrlands län, samt kartor som visar församlingarna i varje kommun.

De registrerade församlingarna är: Sollefteå; Boteå, Graninge, Gålsjö, Sånga och Överlännäs. Kramfors; Bjätrå, Dal, Gudmundrå, Nora, Nordingrå, Skog, Styrnäs, Torsåker, Ullånger, Vibyggerå och Ytterlännäs. Härnösand; Högsjö.

 

Sveriges dödbok 2 (1950-1990) och 3 (1947-2003)

Innehåller information om avlidna svenskar.

 

Delar av Svenska gods och gårdar

Svenska gods och gårdar är en samling med böcker som rör gods och gårdar i olika delar av Sverige. På bibliotekets släktforskardator finns material om sydöstra och sydvästra Sverige.

 

Vill du veta mer? 

Om du vill lära dig släktforska - kontakta »Ådalens släktforskarförening.

 

Senast uppdaterad 2021-07-21